Robiola Occelli® itališkas sūrio tortas su vyšniomis
Tai fantastiškas sūrio tortas, kuris derinyje su vyšniomis tiesiog tirpsta burnoje. Puikiai tiks tiek nuostabiai dienos pradžiai su rytine kava, tiek skanios vakarienes pabaigai. Pateikiame Jums du slaptus ingredientus, kurie šį patiekalą paverčia nepamirštamu šedevru. Tai ikoniškas ir užsitarnavęs geriausio pasaulyje sviesto titulą Beppino Ocelli sviestas bei šviežias, gardus ir išskirtinio skonio suteikiantis Robiola Ocelli sūris. Rekomenduojame gamybai naudoti vyšnias sirupe (pagal Jūsų močiutės receptą 😊), kurios suteiks desertui ypač ypatinga skonį. Tačiau sezono metu puikiai tiks ir šviežios vyšnios!
Jums reikės:
- 80g Occelli® sviesto.
- 150g trapios tešlos sausainių.
- 4 maistinės želatinos lapeliai.
- 200g Robiola Occelli® sūrio.
- 100 g cukraus.
- 120g paprasto jogurto be nieko.
- 50 ml ekologiško pieno.
- 200 g vyšnių sirupe.
- 125 g šviežios grietinėlės.
Pesto padažo. - Paskaninimui taip pat rekomenduojame per pusę perpjautų ir pakeptų lazdyno riešutų.
Gamybos eiga:
- Ištirpdykite Occelli® sviestą keptuvėje ant labai žemo karščio. Kai ištirps, padėkite į šoną atvėsti.
- Susmulkinkite trapios tešlos sausainius kuo įmanoma smulkiau. Tada sumaišykite su ištirpdytu sviestu ir maišykite kol gausite vientisą masę. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir spausdami rankomis suformuokite tolygų pagrindą. Tuomet įdėkite į šaldytuvą atvėsti.
- Pamerkite želatinos lapelius į šaltą vandenį apie 10 minučių.
- Per šį laiko tarpą maišykite Occelli® Robiola sūri su cukrumi iki kol pasieksite vientisa, minkštą ir kreminę konsistenciją. Tuomet įmaišykite jogurtą. Mes darbo palengvinimui čia naudojome plakiklį.
- Ant lėtos ugnies šildykite pieną. Kai matysite, kad pienas netrukus pradės virti – išjunkite ugnį ir sudėkite iš vandens ištrauktus želatinos lapelius. Leiskite jiems ištirpti piene.
- Piene ištirpdytą želatiną supilkite į sūrio mišinį. Išimkite vyšnias iš sirupo ir įmaiškyte į masę (jei norite galite prieš tai jas perpjauti į smulkesnes dalis).
- Gerai išplakite šviežią grietinėlę plakikliu ir įdėkite į rabiola sūrio ir vyšnių mišinį. Atsargiais judesiais iš apačios į viršų įmaišykite grietinėlę.
- Teliks supilti gautą mišinį supilti ant sausainių ir sviesto bazės ir mentelės pagalba išlyginti paviršių. Palikite sūrio tortą šaldytuve mažiausiai 4-5 valandas, o geriausiai per naktį prieš pateikimą, kad įgautų reikiamą konsistenciją.
Buon Appetito!
Jums reikės
Į krepšelį
APSIPIRKTI
DAUGIAU RECEPTŲ
Lengvai pagaminamas keptas aštuonkojis
Švelnus, lengvai pasūdytas ir neįtikėtinai skaniai apskrudęs... Aukščiausios klasės restoranas...
Piadina: skanesnių sumuštinių tikrai nebūsite ragavę!
Piadina pačius kukliausius ingredientus paverčia kažkuo džiuginančiu gomurį ir skaniu...
Itališka šakšuka su pancetta
Itališka šakšukos versija, paskaninta sultingąja tradicine pancetta. Tikra energijos bomba...
Robiola Occelli® itališkas sūrio tortas su vyšniomis
Fantastiškas sūrio tortas, kuris derinyje su vyšniomis tiesiog tirpsta burnoje.
Rudeniškos keptų moliugų, burrata sūrio ir pesto salotos
Nuostabiai kreminė burrata ir minkštas bei švelnus, burnoje tirpstantis keptas...
Aromatingas sviestas: 3 receptai, kurie tikrai nenuvils
Vienintelis ir nepakartojamas, pelnęs geriausio pasaulyje sviesto titulą – ,,Beppino...
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.