Robiola Occelli® itališkas sūrio tortas su vyšniomis

Tai fantastiškas sūrio tortas, kuris derinyje su vyšniomis tiesiog tirpsta burnoje. Puikiai tiks tiek nuostabiai dienos pradžiai su rytine kava, tiek skanios vakarienes pabaigai. Pateikiame Jums du slaptus ingredientus, kurie šį patiekalą paverčia nepamirštamu šedevru. Tai ikoniškas ir užsitarnavęs geriausio pasaulyje sviesto titulą Beppino Ocelli sviestas bei šviežias, gardus ir išskirtinio skonio suteikiantis Robiola Ocelli sūris. Rekomenduojame gamybai naudoti vyšnias sirupe (pagal Jūsų močiutės receptą 😊), kurios suteiks desertui ypač ypatinga skonį. Tačiau sezono metu puikiai tiks ir šviežios vyšnios!

Jums reikės:

  1. 80g Occelli® sviesto.
  2. 150g trapios tešlos sausainių.
  3. 4 maistinės želatinos lapeliai.
  4. 200g Robiola Occelli® sūrio.
  5. 100 g cukraus.
  6. 120g paprasto jogurto be nieko.
  7. 50 ml ekologiško pieno.
  8. 200 g vyšnių sirupe.
  9. 125 g šviežios grietinėlės.

    Pesto padažo.
  10. Paskaninimui taip pat rekomenduojame per pusę perpjautų ir pakeptų lazdyno riešutų.

Gamybos eiga:

  1. Ištirpdykite Occelli® sviestą keptuvėje ant labai žemo karščio. Kai ištirps, padėkite į šoną atvėsti.
  2. Susmulkinkite trapios tešlos sausainius kuo įmanoma smulkiau. Tada sumaišykite su ištirpdytu sviestu ir maišykite kol gausite vientisą masę. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir spausdami rankomis suformuokite tolygų pagrindą. Tuomet įdėkite į šaldytuvą atvėsti.
  3. Pamerkite želatinos lapelius į šaltą vandenį apie 10 minučių.
  4. Per šį laiko tarpą maišykite Occelli® Robiola sūri su cukrumi iki kol pasieksite vientisa, minkštą ir kreminę konsistenciją. Tuomet įmaišykite jogurtą. Mes darbo palengvinimui čia naudojome plakiklį.
  5. Ant lėtos ugnies šildykite pieną. Kai matysite, kad pienas netrukus pradės virti – išjunkite ugnį ir sudėkite iš vandens ištrauktus želatinos lapelius. Leiskite jiems ištirpti piene.
  6. Piene ištirpdytą želatiną supilkite į sūrio mišinį. Išimkite vyšnias iš sirupo ir įmaiškyte į masę (jei norite galite prieš tai jas perpjauti į smulkesnes dalis).
  7. Gerai išplakite šviežią grietinėlę plakikliu ir įdėkite į rabiola sūrio ir vyšnių mišinį. Atsargiais judesiais iš apačios į viršų įmaišykite grietinėlę.
  8. Teliks supilti gautą mišinį supilti ant sausainių ir sviesto bazės ir mentelės pagalba išlyginti paviršių. Palikite sūrio tortą šaldytuve mažiausiai 4-5 valandas, o geriausiai per naktį prieš pateikimą, kad įgautų reikiamą konsistenciją.

Buon Appetito!

Jums reikės

-
+
4,90 
Į krepšelį
APSIPIRKTI

DAUGIAU RECEPTŲ

KLIENTŲ ATSILIEPIMAI

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Robiola Occelli® itališkas sūrio tortas su vyšniomis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *