Itališka šakšuka su pancetta

Skanūs vėlyvieji pusryčiai su šeima ir draugais – tai ne tik puikus būdas pradėti ir/ar užbaigti savaitgalį, bet ir neskubant praleisti laiką kartu su pačiais brangiausiais. Todėl siūlome paeksperimentuoti virtuvėje kartu su itališka šakšukos versija, paskaninta sultingąja tradicine pancetta. Tai labai paprastas receptas, kurį gali drąsiai išmėginti ne tik patyrę, bet ir pradedantys naminių vėlyvųjų pusryčių šefai! Be to, ši itališka šakšuka praturtinta vitaminais bei baltymais, todėl yra tikra energijos bomba nuostabios dienos pradžiai 😊

2 porcijoms

Jums reikės:

  1. .Dviejų arbatinių šaukšelių ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  2. 150 g kokybiškos kubeliais pjaustytos itališkos pancetta šoninės.
  3. ½ vidutinio dydžio smulkiai pjaustyto svogūno.
  4. 2 česnako skiltelės.
  5. 500 g. Rustica pomidorų purée.
  6. Du arbatiniai šaukštai smulkinto šviežio baziliko.
  7. ½ arbatinio šaukšto raudonėlio.
  8. Druska & pipirai pagal skonį.
  9. Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių.
  10. 3 šaukštai susmulkintų petražolių ir dar žiupsnelis papuošimui (pagal norą).
  11. 4 dideli kaimiški kiaušiniai.
  12. 50 g brandinto pecorino ar parmiggiano reggiano sūrio.

Gamybos eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C° temperatūros.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite pancetta ir smulkintą svogūną.
  3. Kepkite iki kol svogūnai suminkštės, o pancetta truputį paruduos. Apie 7 min.
  4. Įdėkite smulkintą/spaustą česnaką, kepkite dar 1-2minutes.
  5. Sudėkite pomidorų purée, baziliką, raudonėlį, aitriųjų paprikų dribsnius bei petražoles.
  6. Gerai išmaišykite ir troškinkite kol padažas sutirštės. Apie 7-8 minutes. Įmaišykite druskos ir pipirų pagal skonį.
  7. Į padažą tolygiai įmuškite kiaušinius.
  8. Įdėkite keptuvę į orkaite ir kepkite iki norimo baltymo ir trynių kietumo. Rekomenduojame apie 15 minučių.
  9. Ištraukite iš orkaitės apibarstykite sūriu. Patiekite iš karto su šviežiu ir traškiu itališku batonu.

Buon Appetito!

Jums reikės

-
+
20,50 
-
+
8,50 
-
+
6,98 
Į krepšelį
APSIPIRKTI

DAUGIAU RECEPTŲ

KLIENTŲ ATSILIEPIMAI

1 atsiliepimas apie Itališka šakšuka su pancetta

  1. tlovertonet

    When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *