Itališka šakšuka su pancetta
Skanūs vėlyvieji pusryčiai su šeima ir draugais – tai ne tik puikus būdas pradėti ir/ar užbaigti savaitgalį, bet ir neskubant praleisti laiką kartu su pačiais brangiausiais. Todėl siūlome paeksperimentuoti virtuvėje kartu su itališka šakšukos versija, paskaninta sultingąja tradicine pancetta. Tai labai paprastas receptas, kurį gali drąsiai išmėginti ne tik patyrę, bet ir pradedantys naminių vėlyvųjų pusryčių šefai! Be to, ši itališka šakšuka praturtinta vitaminais bei baltymais, todėl yra tikra energijos bomba nuostabios dienos pradžiai 😊
2 porcijoms
Jums reikės:
- .Dviejų arbatinių šaukšelių ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- 150 g kokybiškos kubeliais pjaustytos itališkos pancetta šoninės.
- ½ vidutinio dydžio smulkiai pjaustyto svogūno.
- 2 česnako skiltelės.
- 500 g. Rustica pomidorų purée.
- Du arbatiniai šaukštai smulkinto šviežio baziliko.
- ½ arbatinio šaukšto raudonėlio.
- Druska & pipirai pagal skonį.
- Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių.
- 3 šaukštai susmulkintų petražolių ir dar žiupsnelis papuošimui (pagal norą).
- 4 dideli kaimiški kiaušiniai.
- 50 g brandinto pecorino ar parmiggiano reggiano sūrio.
Gamybos eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 C° temperatūros.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite pancetta ir smulkintą svogūną.
- Kepkite iki kol svogūnai suminkštės, o pancetta truputį paruduos. Apie 7 min.
- Įdėkite smulkintą/spaustą česnaką, kepkite dar 1-2minutes.
- Sudėkite pomidorų purée, baziliką, raudonėlį, aitriųjų paprikų dribsnius bei petražoles.
- Gerai išmaišykite ir troškinkite kol padažas sutirštės. Apie 7-8 minutes. Įmaišykite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Į padažą tolygiai įmuškite kiaušinius.
- Įdėkite keptuvę į orkaite ir kepkite iki norimo baltymo ir trynių kietumo. Rekomenduojame apie 15 minučių.
- Ištraukite iš orkaitės apibarstykite sūriu. Patiekite iš karto su šviežiu ir traškiu itališku batonu.
Buon Appetito!
Jums reikės
Į krepšelį
APSIPIRKTI
DAUGIAU RECEPTŲ
Lengvai pagaminamas keptas aštuonkojis
Švelnus, lengvai pasūdytas ir neįtikėtinai skaniai apskrudęs... Aukščiausios klasės restoranas...
Piadina: skanesnių sumuštinių tikrai nebūsite ragavę!
Piadina pačius kukliausius ingredientus paverčia kažkuo džiuginančiu gomurį ir skaniu...
Itališka šakšuka su pancetta
Itališka šakšukos versija, paskaninta sultingąja tradicine pancetta. Tikra energijos bomba...
Robiola Occelli® itališkas sūrio tortas su vyšniomis
Fantastiškas sūrio tortas, kuris derinyje su vyšniomis tiesiog tirpsta burnoje.
Rudeniškos keptų moliugų, burrata sūrio ir pesto salotos
Nuostabiai kreminė burrata ir minkštas bei švelnus, burnoje tirpstantis keptas...
Aromatingas sviestas: 3 receptai, kurie tikrai nenuvils
Vienintelis ir nepakartojamas, pelnęs geriausio pasaulyje sviesto titulą – ,,Beppino...
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.